Opakowania na wynos. Lunch BOXY. Gbox

Bez kategorii

Opakowania na wynos. Lunch BOXY. Gbox

W co najlepiej pakować jedzenie na wynos? Wiele lokali gastronomicznych w obliczu trwającej już blisko 2 lata pandemii poszerzyło swoją stacjonarną ofertę o możliwość zakupu dań na wynos. Dla właścicieli restauracji i lokali gastronomicznych oznacza to konieczność zadbania nie tylko o to, żeby danie dobrze wyglądało w ich lokalu, ale przede wszystkim zostały zapakowane w bezpieczny, estetyczny i wygodny dla klienta sposób.

W dzisiejszym wpisie podpowiadamy, co wybierają nasi klienci i dlaczego.

Różne dania. Różne opakowania

Mając w ofercie blisko 2,5 tys. produktów dedykowanych branżom usługowym, w tym gastronomi, odpowiedź na pytanie – jaki pojemnik wybrać – nie jest taka oczywista.

Co pakujemy?

Kompletując wyposażenie swojego lokalu warto wziąć pod uwagę, że istnieją pewne ograniczenia natury technicznej. O ile w akcie paniki i improwizacji, może nieco domowymi metodami można spakować do kubka na napoje sałatkę czy makaron z sosem, to tej „artystycznej” dowolności już nie ma w przypadku zupy, której nie polecamy pakować do lunchboxa czy na talerz papierowy…

Nieco z przymrużeniem oka, ale sposób zamykania i zabezpieczania potrawy na czas transportu jest istotne przy wyborze właściwych pojemników jednorazowych. Oprócz rozmiaru, kształtu wytłoczki w lunchboxach, to właśnie sposób zamykania jest kluczowy, bo to on ostatecznie wpłynie na schludność opakowania i stan, w jakim klient otrzyma danie. Źle dobrane czy źle zamknięte pudełko to zwykle kłopoty i  niezadowolenie klienta z powodu wylanego sosu.

Oferta opakowań na wynos dla gastronomii jest bardzo szeroka. Wszystko lub prawie wszystko co potrzebne w firmie cateringowej czy restauracji dostępne jest na naszej platformie b2b.intermal.pl

W zgodzie z naturą

Oprócz funkcjonalności, warto wybierać opakowania zgodne z nowymi regulacjami europejskimi, na mocy których wycofane zostały opakowania nieekologiczne, zrobione z surowców o wydłużonym czasie rozkładu, m.in. plastiku. W ich miejsce wskoczyły innowacyjne pojemniki GBOX i opakowania ekologiczne.

Z naszych obserwacji wynika, że największą popularnością wśród naszych klientów cieszą się miski z włókna bagassa, Gboxy, świetnie zastępujące wycofany styropian, menuboxy z trzciny cukrowej (tzw. menuboxy), nadające się do spakowania obiadu oraz ekologiczne pojemniki na zupy, idealne do potraw płynnych.

Opakowania na zupę

  • gboxbowl
  • Miski do zgrzewu
  • Pojemniki kraft na zupę

Pojemniki do zgrzewania

  • Niedzielone
  • Dwudzielne
  • Trójdzielne

Menuboxy

  • Niedzielone
  • Dwudzielne
  • Trójdzielne

Ośmiokątny pojemnik OCTO GBOX jest odpowiedni do pakowania w nim sałatek, past czy wyrobów garmażeryjnych. Pojemnik nadaję się do potraw gorących i zimnych, jest użyteczny w barach, food trackach, cateringu oraz restauracjach. Pojemniki OCTO GBOX można używać w kuchenkach mikrofalowych. Dzięki zintegrowanej z pojemnikiem przykrywce, pojemniki można układać jedno na drugim, co znacznie ułatwia transport.

Pojemniki GBOX MULTI doskonałe dla gastronomii. Pojemników można używać do urządzeń utrzymujących temperaturę oraz do kuchenek mikrofalowych. Pojemniki w całości nadają się do recyklingu. Cechami GBOXA MULTI jest jakość, komfort i bezpieczeństwo. Dzięki zintegrowanej do pojemnika pokrywce można układać pojemniki jedno na drugim co gwarantuje bezpieczny transport.

Pojemniki GBOX AIR są doskonałe dla każdego, kto prowadzi biznes w gastronomii. Pojemniki z serii AIR nadają się w całości do recyklingu. Produkt można używać w kuchenkach mikrofalowych oraz można stosować do urządzeń utrzymujących temperaturę. Pojemniki GBOX AIR znajdą swoje zastosowanie między innymi w cateringach dietetycznych. Dzięki szczelnej pokrywie, temperatura dania utrzyma się przez dłuższy okres czasu.

Niedokończone posiłki

Nikogo już nie dziwi, że klienci życzą sobie, aby zapakować na wynos ich niedokończony posiłek. W pizzeriach jest to standard, w restauracjach i lokalach coraz częstsze. O ile uwalnia to restauratorów od gór śmieci niedojedzonego jedzenia, to stawia w obliczu konieczności zaopatrzenia się w stosowne pudełka czy torby na zamówienia. Te ostatnie warto wykorzystać nie tylko jako wygodną formę do transportu czy kompletowania zamówienia, ale przede wszystkim marketingowo i reklamowo. Dopracowane szata graficzna , ciekawy przekaz lub po prostu logo to istotny czynnik w budowaniu wizerunku marki.

Z naszych obserwacji wynika, że największą popularnością wśród naszych klientów cieszą się miski z włókna bagassa, Gboxy, świetnie zastępujące wycofany styropian, menuboxy z trzciny cukrowej (tzw. menuboxy), nadające się do spakowania obiadu oraz ekologiczne pojemniki na zupy, idealne do potraw płynnych.

Pojemniki obiadowe

Pudełka i kartony

Atesty i certyfikaty

W czasach zalewu rynku produktami pochodzącymi z niesprawdzonych źródeł, sprawdzanie atestów i certyfikatów jest niezwykle istotne. Oprócz samej estetyki czy innowacyjności, kluczowe jest, aby produkty nadawały się do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Jeśli coś znajduje się w naszej ofercie, oznacza to, że wszystko sprawdziliśmy i nasi kontrahenci już tego nie muszą robić.

Pakujesz zamówione w restauracji posiłki na wynos?
Szukasz pomysłów?
Zajrzyj na b2b.intermal.pl lub skontaktuj się z naszym biurem sprzedaży.

Zespół Intermal.pl

Tagi :

kartony, Opakowania na wynos, pojemniki