Mimo, że na pierwszy rzut oka chemia gospodarcza wydaje się wiele nie różnić od chemii profesjonalnej, to mają różne zastosowania, różnie są certyfikowane. Mają też inne grupy odbiorców. Którą więc wybrać dla swojego biznesu?
Rynek gastronomicznych akcesoriów jednorazowych oferuje restauratorom i klientom ogrom możliwości. Doskonale widać to na przykładzie sztućców jednorazowych, które zaskakują wielością modeli, dostępnych kolorów, faktur czy wreszcie materiału, z którego zostały zrobione.
Ponad rok temu uruchomiliśmy platformę zakupową b2b.intermal.pl, która w wygodny i przejrzysty sposób pozwala naszym klientom przeglądać stany magazynowe oraz wybierać idealne dla nich rozwiązania i produkty. Obecnie na b2b dostępnych jest ponad 3 tys. produktów dedykowanych przede wszystkim gastronomii, cukiernictwu, piekarniom i szeroko rozumianej branży handlowo-usługowej.
Papierowe pojemniki do lodów są bardziej przyjazne dla środowiska niż plastikowe odpowiedniki. Papier jest biodegradowalny i nadaje się do recyklingu, co przyczynia się do zmniejszenia ilości odpadów i obciążenia dla środowiska naturalnego.
Papierowe pojemniki do lodów są bardziej przyjazne dla środowiska niż plastikowe odpowiedniki. Papier jest biodegradowalny i nadaje się do recyklingu, co przyczynia się do zmniejszenia ilości odpadów i obciążenia dla środowiska naturalnego.
Majówka zbliża się wielkimi krokami, a zatem czas na krótki przewodnik po naszej ofercie. Przyda się ona wszystkim tym, którzy już dziś przygotowują się do organizacji imprez plenerowych, spotkań towarzyskich czy biesiadowania na łonie natury.
Ekoodpowiedzialność i recykling to tematy, o których rzadko mówimy wprost, jednak to właśnie one stanowią punkt wyjścia przy budowaniu naszej oferty. W dużej mierze opiera się ona na produktach jednorazowych, pojemnikach i workach do recyklingu i wielu innych produktach, bez których współczesna gastronomia nie istnieje. Światowy Dzień Ziemi to doskonała okazja, żeby przyjrzeć się temu wszystkiemu jeszcze raz, ale od nieco innej strony niż produktowa.
Jak zawsze przy takiej okazji, chcemy podzielić się z Wami garścią historycznych ciekawostek. Czy ktoś wyobraża sobie współczesną gastronomię i cukiernictwo bez czekolady i ziaren kakaowca? Chyba nie. Serwowana na zimno, na ciepło, z różnymi nadzieniami, dodawana do ciast, napojów i deserów. Czekolada.
Ostatnio było o maszynie do zgrzewu i pojemnikach, czas na przegląd dostępnych w naszej ofercie folii do zgrzewu, które pozwalają szybko i wygodnie zapakować danie.
Często jesteśmy pytani o idealne opakowania jednorazowe dla branży gastronomicznej. Pytanie to pada zarówno na targach branżowych, jak i podczas spotkań z menedżerami szukającymi idealnych rozwiązań dla zarządzanych przez nich lokali gastronomicznych. Co wtedy odpowiadamy? „To zależy…”
Pakowanie dań na wynos weszło na wyższy poziom! Dziś prezentujemy nasze nowe i innowacyjne pojemniki do zgrzewu z odrywaną komorą, która jest odpowiedzią na złożone dania obiadowe, wymagające różnej obróbki termicznej. Mowa oczywiście o zimnych sałatkach i surówkach towarzyszących ciepłym daniom obiadowym serwowanym na wynos.
Niby słońce za oknem, ale temperatura nijak nie wskazuje, że to niedługo już wiosna.
Kolejny przysmak, który naznaczony jest historią antycznych podbojów i wielowiekowych przemian zachodzących w Europie.
Dziś obchodzimy Dzień Pizzy i dlatego postanowiliśmy was zabrać w podróż do początków dania, które podbiło i wciąż podbija serca smakoszy z całego świata.
Zainspirowani nieco grafiką Google, przedstawiającą Bubble Tea, postanowiliśmy przyjrzeć się nie tylko kubkom do Bubble Tea, ale przede wszystkim tej ciekawie wyglądającej herbacie.
Najstarsze wzmianki o bajglach, często mylonych z krakowskimi obwarzankami, pochodzą z 1610 r. i wskazują na Kraków jako miejsce, w którym po raz pierwszy w polskim piśmiennictwie nazwano ten rodzaj bułki wypiekanej w kształcie pierścienia.
Nikt sobie już chyba nie wyobraża cukierni czy ciastkarni bez estetycznych, czasem fikuśnych i nowatorskich opakowań jednorazowych. Co więcej – samo pakowanie stało się dziś pewnego typu sztuką, dzięki której wiele cukierni zyskało sławę. Podbiły one serca klientów nie tylko wypiekami, ale przede wszystkim podejściem do błahostek, jakimi są opakowania…
Tyle razy już opowiadaliśmy o wygodnych, estetycznych i przede wszystkim sprawdzonych opakowaniach gastronomicznych, że tym razem zdecydowaliśmy się skupić na samym wzornictwie.
Raczej nie jesteśmy specami od grillowanych potraw i nie zaskoczymy Was wymyślnymi przepisami, chętnie natomiast podpowiemy, co sprawdza się przy czyszczeniu grilla, by ten służył długie lata.
Zastanawialiście się kiedyś, które cukiernie najchętniej wybierają klienci? My tak. Okazuje się, że te, gdzie oprócz wyśmienitego smaku produktów i wysokich standardów jakości, z pakowania produktów na wynos zrobiono sztuką.
Naczelną zasadą projektowania etykiet na produkty spożywcze jest zamieszczanie na nich czytelnych i rzetelnych informacji, które nie będą wprowadzać konsumentów w błąd. Zdarza się jednak, że wiele produktów na sklepowych półkach ma piękne etykiety, ale niezgodne z wymogami prawnymi.
Jako specjaliści od opakowań, dokładamy wszelkich starań, aby nasi partnerzy biznesowi otrzymali od nas kompleksowe wsparcie nie tylko pod względem doboru opakowań, ale także sposobu oznakowania swoich produktów. Dlatego postanowiliśmy przybliżyć kwestie związane z przepisami prawnymi, regulującymi treść etykiet produktów spożywczych.
Dziś będzie o modzie i paryskich trendach. Wszystko to za sprawą zimowej kolekcji domu mody Balenciaga, która właśnie trafiła do sprzedaży.
Jak się okazuje kolory gąbek do mycia naczyń to nie tylko kwestia estetyki. To przede wszystkim istotna informacja pozwalająca rozróżnić gradację ścieralności, a tym samym uchronić wyjątkowo delikatne powierzchnie przed przypadkowym zarysowaniem.
Copyright © 2023 Intermal Opakowania Sp.J. | Projekt: eadesign.pl