Funkcjonalności opakowań 6G w gastronomii
W branży opakowań jednorazowych przełom technologiczny stał się rzeczywistością, napędzaną przez rosnące wymagania ekologiczne oraz coraz bardziej restrykcyjne regulacje prawne. Innowacyjne…
2024-11-15
Najprostsze maszyny do zgrzewania, polecane dla mniejszych firm, to urządzenia ręczne. Są łatwe w obsłudze, choć nie oferują regulacji temperatury ani czasu zgrzewania, co oznacza, że operator bazuje tu głównie na własnej intuicji i wyczuciu. Czy to jest wada? Nie, bo ręczne maszyny dobrze sprawdzają się przy niskim nakładzie pracy i mniejszych wolumenach produkcyjnych.
Kolejnym typ do rozważenia to półautomaty znane jako szufladowe. W nich pojemnik umieszcza się w specjalnej szufladzie, którą zamyka się a maszyna zgrzewa pojemnik w ustawionym czasie i ustawionej temperaturze. Jest to wygodne rozwiązanie szczególnie dla średnich firm, gdzie wymagana jest większa precyzji, ale wsparta pewnego typu automatyzacją. Idąc w stronę coraz większych zamówień a tym samym większej wydajności, godnym uwagi rozwiązaniem są maszyny półautomatyczne z obrotowym stołem. Dzięki obrotowemu mechanizmowi wkładanie i wyjmowanie pojemników jest znacznie szybsze, bo gdy jedno opakowanie jest zgrzewane, obrotowy stół automatycznie przygotowuje następne, oszczędzają nasz czas i zwiększając przepustowość.
Na samym szczycie są maszyny automatyczne, które pozwalają na pełną automatyzację procesu pakowania. Opakowania są podawane na taśmie, która prowadzi je przez maszynę, gdzie odbywa się cały proces pakowania. W zależności od potrzeb maszyny te mogą być wyposażone w różne systemy sterowania, a także opcje korzystania z gazu, próżni lub modyfikowanej atmosfery, co pozwala dostosować proces do specyficznych wymagań produktów. Tego typu maszyny, szczególnie te z funkcją próżni i gazu, są szczególnie cenione w dużych firmach cateringowych.
W razie wszelkich pytań jesteśmy zawsze do dyspozycji.
Zajrzyj na b2b.intermal.pl
Zespół Intermal.pl
Tagi :
Automatyzacja Cateringu, Automatyzacja Procesów, Catering Dietetyczny, Catering Nowoczesny, Efektywność Cateringu, Estetyka Pakowania, Higiena Produkcji, Innowacyjne Rozwiązania, Maszyny 6G, Maszyny Do Zgrzewania, Nowoczesne technologie, Opakowania FOMI, Opakowania Perforowane, optymalizacja procesów gastronomicznych, Pakowanie Żywności, Przyszłość Cateringu, Rozwój Branży Cateringowej, Technologie Cateringowe, Wytrzymałość Opakowań, Zgrzewarki Cateringowe
W branży opakowań jednorazowych przełom technologiczny stał się rzeczywistością, napędzaną przez rosnące wymagania ekologiczne oraz coraz bardziej restrykcyjne regulacje prawne. Innowacyjne…
Wywiad z Jarosławem Szulakiem, prezesem 6G Group, który od ponad siedmiu lat rewolucjonizuje rynek opakowań w Polsce. Rozmawiamy o innowacyjnych rozwiązaniach…
Czy opakowanie produktu może realnie wpłynąć na odbiór i sukces rynkowy marki? Zdecydowanie tak. W gastronomii, a szczególnie w segmencie dań…
Copyright © 2023 Intermal Opakowania Sp.J. | Projekt: eadesign.pl