Niezwykłość indyjskiej kuchni – dania wymagające specjalnych opakowań
Dzień Republiki Indii to nie tylko święto narodowe Indii, ale przede wszystkim doskonała okazja, żeby przyjrzeć się tej wyjątkowej kuchni, która…
2024-01-30
Kulinarna Tajlandia, czyli miejsce, gdzie ściera się kultura smaku Chin i Indii, gdzie geograficzne zróżnicowanie krain wpływa na plantacje, a one na proporcje w daniach. Tajlandia, słynie przede wszystkim z wyrazistych smaków, z połączenia słodkiego, kwaśnego, ostrego, gorzkiego i słonego, które w zależności od proporcji nabierają niepowtarzalnego, ale zawsze harmonijnego smaku. Lokalne i przede wszystkim sezonowe produkty, w tym owoce, warzywa czy zioła, są kluczowymi składnikami tajskich dań. Doprawiane ziołami, trawą cytrynową, kolendrą, liśćmi limonki, imbirem, chili, kaffir lime, galangalą wzbogaca się o sosy rybne czy pastę curry, bez której tak kuchnia sporo by straciła.
W razie wszelkich pytań jesteśmy zawsze do dyspozycji.
Zajrzyj na b2b.intermal.pl
Zespół Intermal.pl
Dzień Republiki Indii to nie tylko święto narodowe Indii, ale przede wszystkim doskonała okazja, żeby przyjrzeć się tej wyjątkowej kuchni, która…
Jest kilka powodów, dla których postanowiliśmy opowiedzieć dziś o torbach papierowych. Jako specjaliści w dziedzinie opakowań jednorazowych niemal każdego dnia przeglądamy…
Rynek gastronomicznych akcesoriów jednorazowych oferuje restauratorom i klientom ogrom możliwości. Doskonale widać to na przykładzie sztućców jednorazowych, które zaskakują wielością modeli,…
Copyright © 2023 Intermal Opakowania Sp.J. | Projekt: eadesign.pl